17 - 2023 consultaclick.ro
|

Cand este cel mai bine sa anunti la serviciu ca esti insarcinata?

Probabil că te gândești când este cel mai potrivit să anunți la serviciu că ești însărcinată. În timp ce unele femei spun imediat ce au aflat că sunt gravide, altele așteaptă cât de mult pot de teamă că sarcina le va afecta modul în care șeful sau colegii se vor comporta cu ele. De asemenea, multe femei vor aștepta până în al doilea trimestru de sarcină, când aceasta este bine stabilită și riscul de avort a scăzut semnificativ. Care este cel mai bun moment să anunți la serviciu? Iată câțiva factori de care este bine să ții cont:

Ai o sarcină cu complicații?

Dacă sarcina ta este la risc și trebuie să mergi frecvent la medic sau asta te preocupă foarte mult, probabil că te vei simți eliberată dacă le vei spune colegilor cât mai devreme în sarcină.

Cât de mult te afectează grețurile de sarcină?

Dacă suferi de greață aproape constant sau dacă ai vărsături frecvente, este bine să-i spui șefului tău mai devreme decât ai fi preferat. Înainte de a discuta cu el, stabilește ce-ți dorești de la această întâlnire: compasiune? Timp acasă? Un program flexibil până când această perioadă grea se va termina? Cere ceea ce ai nevoie și apoi asigură-l că majoritatea femeilor se vor simți mult mai bine începând cu sfârșitul celei de-a treia luni de sarcină.

Condițiile de muncă sunt extenuante sau reprezintă un risc pentru tine sau copil?

În aceste condiții, cu cât vei spune mai devreme, cu atât va fi mai bine pentru sănătatea ta și a copilului tău. Asta îți va permite să poți discuta despre schimbarea responsabilităților tale în timp util.

Colegii sau șeful tău te pot înțelege și ajuta?

Asta depinde de cultura de la locul de muncă, cât de mult echipa din care faci parte a fost afectată de alte angajate gravide și de relația pe care o ai cu șeful tău. Dacă ai încredere că acesta va trata anunțul tău într-o manieră profesionistă, vei putea beneficia de serviciile dedicate femeilor gravide, ceea ce te va ajuta să ai o sarcină cât mai sănătoasă și mai puțin stresantă. Totuși, există și șefi care nu sunt deloc entuziasmați atunci când este vorba de angajate gravide.

Dacă ai o astfel de temere, procedează cu precauție și așteaptă să-i spui până când sarcina va fi vizibilă. De asemenea, te poate ajuta dacă discuți cu o altă colegă care este însărcinată pentru a afla cum a procedat ea.

Concluzie

În concluzie, decizia privind momentul potrivit pentru a anunța că ești însărcinată la locul de muncă poate varia în funcție de mai mulți factori. Este important să iei în considerare sănătatea ta și a copilului, precum și condițiile de muncă și relația cu colegii și șeful tău. Dacă te confrunți cu complicatii sau grețuri de sarcină intense, poate fi benefic să lași colegii și șeful să știe mai devreme. De asemenea, este recomandat să fii informată cu privire la drepturile tale legale și să discuți cu alte femei însărcinate din echipa ta pentru a obține sfaturi și opinii. În final, alege momentul potrivit care îți oferă confort și siguranță în contextul profesional în care te afli.

📕 Citeste mai multe despre Sarcina

A fost de ajutor acest articol?
DaNu

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *