45 - 2024 consultaclick.ro
|

Colostrul: Este normal să am scurgere la nivelul sânilor în timpul sarcinii?

Desigur, este complet normal și nu trebuie să-ți faci griji.

Pe măsură ce te apropii de naștere, este posibil să observi scurgerea colostrului la nivelul sânilor – un lapte special pentru bebelușul tău în primele zile de alăptare. Produs de glanda mamara în ultima parte a sarcinii și în primele zile de după naștere, colostrul este un precursor al laptelui, fiind mai bogat în proteine și mai sărac în grăsimi și zaharuri, dar conținând o cantitate mare de anticorpi.

Unele femei vor observa că în ultimele luni de sarcină încep să secrete cantități mici din această substanță galbenă și lipicioasă, în timp ce la altele secretarea poate să apară mai devreme sau deloc. Această diferență în privința scurgerii de colostru înainte de naștere nu are legătură cu cantitatea de lapte pe care o vei produce după naștere.

Scurgerea de colostru poate cauza o ușoară disconfort, însă utilizarea unor tampoane absorbante în sutien poate preveni apariția petelor pe haine. Poți schimba aceste tampoane de câteva ori pe parcursul zilei pentru a te simți mai confortabilă și pentru a evita mirosul de colostru vechi. Este posibil să ai nevoie să porți o bustieră pe timpul nopții, așa că optează pentru un sutien de maternitate dintr-un material ușor și plăcut la atingere, preferabil din bumbac, care va fi mult mai confortabil decât un sutien obișnuit. De asemenea, este normal să observi o cantitate mai mare de scurgere în momentul actului sexual.

Se consideră că exprimarea colostrului prin stimularea mameloanelor în timpul sarcinii ar putea fi o tehnică utilă pentru a te pregăti pentru alăptare. Cu toate acestea, deși este o abilitate pe care ar fi bine să o înveți, este mai bine să aștepți până după naștere. În acel moment, un consultant în alăptare îți poate arăta și explica poziția corectă de alăptare a bebelușului la sân, precum și cum să păstrezi în siguranță laptele extras. Modificările hormonale din timpul sarcinii vor pregăti sânii suficient pentru alăptare. Evită frecarea sau trăgerea de mamelon – deoarece acest lucru te poate răni și poate face alăptarea dificilă.

Cu toate acestea, dacă sarcina ta este considerată una cu risc crescut, cum ar fi atunci când ai diabet, este posibil să ți se recomande să începi să colectezi colostrul înainte de nașterea copilului. Veți primi această recomandare în cazul în care există un risc de naștere prematură sau dacă se consideră că nou-născutul va avea nevoie de îngrijiri speciale sau de suplimentarea hranei odată ce s-a născut.

📕 Citeste mai multe despre Sarcina

A fost de ajutor acest articol?
DaNu

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *