50 - 2024 consultaclick.ro
|

Consultatiile la ginecolog in trimestrul 3 de sarcina

Pe parcursul ultimului trimestru de sarcină, medicul obstetrician îți va solicita să vii mai des la consultație – la fiecare două săptămâni începând cu săptămâna 32 și săptămânal după săptămâna 36.

La fel ca la consultațiile anterioare, medicul va verifica greutatea și tensiunea arterială și te va întreba despre eventuale simptome sau semne pe care le-ai putea avea.

Va fi necesar să efectuați o serie de teste de screening pentru:

  • Diabetul gestațional. Acesta este un tip de diabet care se dezvoltă în timpul sarcinii și necesită un tratament prompt și modificarea stilului de viață pentru a controla nivelul de zahăr din sânge, asigurând astfel nașterea unui copil sănătos.
  • Anemia. Anemia reprezintă o scădere anormală a numărului de celule roșii din sânge sau a nivelului de hemoglobină, o proteină care conține fier, prezentă în eritrocite. Anemia severă poate afecta creșterea copilului și poate duce la naștere prematură. Pentru tratamentul anemiei, medicul vă va recomanda suplimente de fier.
  • Infecția cu streptococ de grup B. Streptococul de grup B este o bacterie care se găsește în mod normal în rect sau vagin. Chiar dacă nu reprezintă un risc pentru dvs., streptococul de grup B poate cauza o infecție severă la nou-născut. În cazul unui rezultat pozitiv al testului, medicul vă va recomanda un tratament antibiotic în timpul travaliului.

În plus, medicul va verifica bătăile inimii fătului și va măsura înălțimea uterului pentru a evalua dezvoltarea copilului. Spre sfârșitul sarcinii, un examen vaginal va permite medicului să aprecieze poziția copilului în interiorul uterului. Cu toate că examinul vaginal nu este o metodă sigură pentru a prezice începerea travaliului, medicul va putea verifica dacă colul uterin a început să se dilate.

Dacă aveți preferințe sau dorințe speciale legate de naștere – cum ar fi nașterea în apă sau evitarea medicamentației – va trebui să discutați în prealabil cu medicul dumneavoastră obstetrician pentru a evita neînțelegerile.

Pe măsură ce data estimată a nașterii se apropie, puneți întrebări medicului până când vă simțiți că ați clarificat toate aspectele sau temerile legate de naștere. Cum pot să îmi dau seama că este un travaliu fals și nu unul adevărat? Când ar trebui să merg la spital? Când este prea târziu pentru a face epidurala? Rețineți că nu există întrebare nepotrivită sau greșită. Înțelegerea a ceea ce urmează să se întâmple vă poate asigura o experiență pozitivă a nașterii.

📕 Citeste mai multe despre Sarcina

A fost de ajutor acest articol?
DaNu

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *