12 - 2024 consultaclick.ro
|

Cum tratez candidoza vaginală în sarcină?

În timpul sarcinii, vaginita cu Candida poate fi tratată în siguranță cu ajutorul preparatelor sub formă de creme sau ovule, pe care le poți achiziționa fără prescripție medicală din farmacie. Printre acestea se numără Miconazol și Clotrimazol. Aceste medicamente pot fi utilizate oricând în timpul sarcinii, fără ca riscul apariției unor malformații congenitale sau a complicatiilor să existe. Pentru cele mai bune rezultate, se recomandă utilizarea unui tratament cu o durată de 7 zile. În general, remedii populare sau naturiste nu sunt recomandate.

Infecțiile micotice, un tip de vaginită, apar atunci când factori interni sau externi modifică mediul normal din vagin, ceea ce determină dezvoltarea excesivă a unei ciuperci microscopice, în principal Candida albicans. Vaginita micotică este frecvent întâlnită în timpul sarcinii, ca urmare a schimbărilor hormonale. De obicei, se manifestă prin mâncărime vaginală și o secreție albă, abundentă, asemănătoare brânzei de vaci.

În cazul în care este prima dată când te confrunți cu candidoza vaginală, este recomandat să discuți cu medicul obstetrician înainte de a utiliza oricare dintre preparatele disponibile în farmacie. Ceea ce poate părea o infecție micotică poate, de fapt, să fie un alt tip de vaginită sau o altă afecțiune care necesită un tratament diferit.

📕 Citeste mai multe despre Sarcina

A fost de ajutor acest articol?
DaNu

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *