43 - 2024 consultaclick.ro
|

Este recomandat ca femeile însărcinate să evite dietele vegetariene?

Este permisă o dietă vegetariană în timpul sarcinii, atâta timp cât femeia însărcinată consumă o gamă variată de alimente vegetale sănătoase, care să îi furnizeze vitaminele și mineralele necesare atât ei, cât și copilului său.

Pentru o alimentație adecvată în timpul sarcinii, este important să consumați o anumită cantitate din fiecare grup alimentar în fiecare zi:

  • Fructe și legume proaspete: 5 porții pe zi
  • Cereale integrale: 3 porții pe zi, acestea asigurându-vă necesarul de fibre și satisfăcând foamea
  • Alimente bogate în proteine, cum ar fi ouăle, nucile și leguminoasele: 3 porții pe zi, deoarece acestea sunt surse bune de fier
  • Lactate: 1-2 porții pe zi.

Este important să vă asigurați un aport adecvat de proteine, fier și calciu în alimentația dumneavoastră. De asemenea, evitați consumul de ceai sau cafea în timpul meselor, deoarece acestea pot dificulta absorbția calciului și fierului din alimentele vegetale, datorită conținutului lor de tanin și polifenoli. Nu uitați să includeți în dietă alimente bogate în vitamina C, precum sucul de portocale sau broccoli, deoarece acestea ajută organismul să absoarbă fierul din alimentele vegetale.

În timpul sarcinii, este recomandat să efectuați periodic analize de sânge pentru a verifica nivelul de fier. Dacă se constată un nivel scăzut, medicul poate recomanda suplimente cu fier.

Dacă nu consumați lactate, puteți obține calciul din surse vegetale, precum broccoli, semințe de susan, nuci și fructe uscate. Totuși, este important de menționat că calciul din aceste surse poate fi mai dificil de absorbit de către organism.

Uleiul de pește conține acizi grași omega 3, care sunt benefici pentru dezvoltarea sistemului nervos al fătului. Este important să știți că foarte puține plante conțin acești acizi grași esențiali, însă puteți obține o sursă suplimentară din semințe de in și nuci. Dacă nu consumați pește, este necesar să luați suplimente cu ulei de pește.

📕 Citeste mai multe despre Sarcina

A fost de ajutor acest articol?
DaNu

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *