49 - 2024 consultaclick.ro
|

Infectiile vaginale aparute in timpul sarcinii

Infecțiile vaginale nediagnosticate și netratate pot pune în pericol evoluția sarcinilor și pot afecta dezvoltarea fătului. Aceasta depinde în primul rând de agentul etiologic implicat în procesul infecțios. Majoritatea infectiilor vaginale în timpul sarcinii pot cauza ruperea prematură a membranelor amniotice, avorturi sau nașteri premature. Alte consecințe pot include: avort spontan în primul trimestru de sarcină, infectarea lichidului amniotic, greutate mică a fătului la naștere, creșterea mortalității perinatale și endometrita postpartum.

Bacteriile care cauzează infecții genitale în timpul sarcinii includ: Chlamydia Trachomatis, Mycoplasma Hominis, Ureaplasma Urealyticum, Neisseria Gonorrhoeae, Streptococcus Agalactiae, etc. Aceste microorganisme urcă prin colul uterin către cavitatea uterină, provocând posibile complicații.

Pentru a duce la termen o sarcină în condiții optime, este important să se efectueze vizita la medicul ginecolog înainte de concepție. În cadrul acestei consultări pot fi efectuate teste bacteriologice pentru a depista eventuale infecții prezente la viitoarea mamă, care ar putea pune sarcina în pericol. Pe baza acestor investigații preconcepționale, se pot elabora tratamente specifice și eficiente pentru fiecare caz în parte, astfel încât, atunci când apare sarcina, riscul să fie minim.

Tratamentul se efectuează cu antibiotice, iar intensitatea acestuia depinde de bacteriile responsabile de infecție, precum și de vârsta gestațională la momentul diagnosticării infecției.

📕 Citeste mai multe despre Sarcina

A fost de ajutor acest articol?
DaNu

Similar Posts

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *